چاپ

گفتگوهایی در باب علوم انسانی با ابتکار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه گوهر شاد آغاز شد. این نشست ها که با محوریت بالا بردن ظرفیت علمی دانشجویان برگزار می شود؛ در موضوعات مهم اجتماعی و اقتصادی و سیاسی نشست هایی را برگزار می کند. در این نشست که به صورت سمینار چند روزه بود، استاد همت عرفان یکی از استادهای برجسته دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه گوهر شاد در مورد مدارک اثبات جرم صحبت کردند، این سمینار که با استقبال پرشور دانشجویان روبرو شد، برای آقایان برگزار شد. در این سمینار استاد عرفان به مسائلی چون:
• نقش طب عدلی در اثبات قضایایی حقوقی.
• نقش طب عدلی در اثبات عقیم بودن زوجین .
• تثبیت علت مرگ های آنی از نظر طب عدلی در افغانستان.
استاد عرفان در ابتدا با تعریف طب عدلی (طب عدلی به معنی داد و عدل، گرفته شده است از کلمه يونانی طب عدلی، يک بخش مستقل از علم طبابت است که، دانش طبی را در حل قضايای حقوقی و جنايی که منشأ طبی بيولوژيکی دارد قرار مي دهد . از آنجايی که، حفظ حقوق و حيثيت طبيبان و دفاع از حقوق مريضان از مسئوليت های طب عدلی شمرده می شود؛ لذا در واقعاتی که تعرضات و ادعا های نا حق عليه طبيبان صورت می گيرد، طب عدلی از حقوق شان دفاع کرده، ه مچنان اهمال ها و خطا های عمدی کارمندان طبی را که مريض و مسلک مقدس طبابت از سبب آن متضرر می شود کنترل و بررسی می کند .لذا گفته می توانيم که، طب عدلی عبارت است از :به کار بردن علم طب در تأمين عدالت و تأمين عدالت در طبابت. وسپس
بر نقش و اهمیت طب عدلی تاکید کردند و گفتند که در اثبات قضایای حقوقی، طب عدلی نقش برجسته ای دارد و به کمک طب عدلی می توان بسیاری از قضایای حقوقی را به اثبات رساند. اما استاد در ادامه افزودند که برای مثال وقتی می خواهیم سن یک فرد را مشخص کنیم می توانیم از طب عدلی کمک بگیریم ؛ اما تشخیص طب عدلی در این زمینه صد در صد درست نیست پیشرفت‌های خوب که درحوزه طب عدلی صورت گرفته، اما هنوز که هنوز است نمی‌توان با کمک آن تمام جزییات دقیق یک قضیه حقوقی را به اثبات رساند، در واقع طب عدلی بخشی از کار تحقیقاتی است که بر روی دوسیه های حقوق انجام می شود. وی یادآور شد که نمی‌شود تمام قضایا را به طب عدلی راجع کرد، اما به عنوان یک منبع می‌توان از آن کمک گرفت. به گفته او، نهایت دقت و علمیت را می‌خواهد تا با استفاده از طب عدلی در اثبات قضایا بپردازیم، زیرا هرگونه عدم دقت وسهل‌انگاری در قضایا ممکن دچار اشتباه شویم.