سمینار کارآفرینی و خلاقیت در تاریخ ۲۰ سرطان ۱۳۹۶ خورشیدی توسط استاد سید طالب علوی و استاد علی اکبر ناصری، در سالن کنفرانس موسسه تحصیلات عالی گوهرشاد دایر گردید.

این سمینار که در آن محصلان زیادی از رشته اداره و تجارت و رشته مدیریت اقتصادی اشتراک داشتند، موضوعاتی از قبیل کارآفرینی، خلاقیت، نوآوری، ویژگیهای افراد کارآفرین، نگاه کارآفرینانه، فرآیند کارآفرینی، فرایند خلاقیت، موانع خلاقیت و تکنیکهای خلاقیت مورد بحث قرار گرفت.

سید طالب علوی از اعضای کدر علمی مؤسسه تحصیلات عالی گوهرشاد، در این سمینار در باره اهمیت کارآفرینی تأکید کرد و گفت: کارآفرینی از جمله مفاهیمی است که اگر دولتها نسبت به آن اهتمام ورزند، ره چند صد ساله را در یک دهه خواهد پیمود.

به گفته سید طالب علوی؛ بیادبیاوریم کشورهایی را که یر روي مد، طراحی، معماري، سینما، کتاب و سایر رشته هایی که در وهله اول به نظر می رسد چندان با کارآفرینی میانه اي ندارند سرمایه گذاري نمودند، سهم بسزایی در رفاه اقتصادي یک جامعه بدست آوردند.

استاد سیدطالب علوی همچنین در تعریف کارآفرینی گفت که کارآفرینی عبارت است از فرآیند ایجاد ارزش از طریق تشکیل مجموعه منحصربه فردي از منابع به منظور بهره گیري از فرصتها و اما کارآفرین فردي است داراي ایده و فکر جدید که از طریق ایجاد یک کسب و کار با بهره گیري و هماهنگی منابع که همراه با مخاطره مالی، اجتماعی و حیثیتی است محصول یا خدمت جدید به بازار ارائه میدهد. افراد کارافرین دارای ویژگیهایی چون تعهد ، ابتکار و خلاقیت، مسئولیت پذیري ، اعتمادبه نفس، هدف و پشتکار، داشتن اطلاعات تجاري، آمادگی مقابله با شکست، به خود متکی بودن، توانایی به حداقل رساندن خطرات و شجاعت میباشند.

در ادامه، فرایند کارآفرینی مورد بحث قرارگرفت و موضوعاتی چون تشخیص فرصت و ایده یابی، روش های خلق ایده، تمرکز روی فرصت مورد نظر از طریق غربال ایده ها، تدوین طرح تجاری، ورود به بازار، رشد و توسعه کسب و کار و خلق ارزش در زمره فرایند کارآفرینی قلمداد شد و موضوعات یاد شده مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در ادامه، به موضوع خلاقیت، انواع تفکرهای خلاق، موانع خلاقیت و تکنیکهای خلاقیت پرداخته شد. همچنین تکنیکهای خلاقیت به شیوه عملی با مشارکت دانشجویان ارایه گردید و به سه نفر از دانشجویانی که در اجرای تکنیک عملکرد بهتری داشتند، جوایزی تعلق گرفت و دانشجویان یاد شده جوایز خویش را از دست استاد علی اکبر ناصری ریاست دانشکده اقتصاد دریافت نمودند.