گفتگوهایی در باب علوم انسانی با ابتکار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه گوهر شاد آغاز شد. این نشست ها که با محوریت بالا بردن ظرفیت علمی دانشجویان برگزار می شود؛ در موضوعات مهم اجتماعی و اقتصادی و سیاسی نشست هایی را برگزار می کند. در این نشست از این سلسله نشست‌ها دکتر سردار محمد رحیمی استاد دانشگاه و پژوهشگر مسائل ژئوپلتیک و میزبانی دکتر سید محمد تقی حسینی رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی؛ در مورد تاریخ حکومت و دورهایی که چین با سردمداری جیانگ زمین و مائو وهوجین تائو .. داشتند بحث را آغاز کردند و تلاش کردند که چهره ژئوپلتیکی خود را شکل دهد. ایشان با گفتن این موضوع که چین بیشتر به دنبال ژئو اکونومیک است؛ بحث کمربند و جاده اصلی ترین سازه ژئوپلتیکی چین است که حدود 60 یا 70 کشور را به هم وصل می کند. یعنی چین می خواهد قرن 21 را قرن چینی معرف کنند. در حوزه سیاسی چین در مسائل منطقه ای خود؛

با شکل دادن رابطه چند جانبه با آمریکای لاتین و آسیای شرقی، حضور خود را از طریق مشارکت سیاسی تثبیت کند. چین در ماموریت های سازمان ملل هم شرکت کرده است. از نظر نظامی هم چین در طی 20 سال گذشته رشد سریع سرمایه گذاری در حوزه نظامی داشته است، زمانی چین در 10 برتر بودجه نظامی نبود و لی الان در رتبه دوم جهانی از لحاظ بودجه نظامی به حساب می آید. چین در پی ایجاد قدرت در خشکی پایه و دریا پایه است. و از طرف دیگر از لحاظ فرهنگی با محوریت کنفسیوسی تبلیغات زیادی دارد و جا گزین کردن هژمونی بجای همز زیستی مسلامت آمیز میان کشورهای قوی و ضعیف. ولی تا چه اندازه این سازها مهم است، یا می تواند به واقعیت تبدیل شود؛ بحث متفاوتی دارد، اما هند یک رقیب جدی برای چین است. و نباید هند را نادیده گرفت. ایشان افزودند که برخی از صاحب نظران بر این هستند که چین هرگز به لحاظ اقتصادی به آمریکا نخواهد رسید و حداقل به زودی این کار غیر ممکن است.

2024-05-20